Welke drinkbeker of oefenbeker is handig voor jouw kindje?

Welke drinkbeker of oefenbeker is handig voor jouw kindje?

Het is zover!

Je baby is toe aan een andere fles of beker. Af en toe krijgt hij nog een flesje melk (of drink uit de borst), maar het is natuurlijk de bedoeling dat je kindje uiteindelijk leert om uit een echte beker te drinken.

Hip&Hap heeft een aparte pagina vol drinkbekers en oefenbekers. Nu hebben wij verschillende soorten bekers, die je je kindje aan kunt bieden, om tot het uiteindelijke drinken uit een gewone beker te komen.

Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje! Klik gerust door via de foto's of blauwe linkjes, om de bekers te bekijken.

 

Babycups

Vanaf 4 maanden kun je je baby al laten wennen aan de Babycup. Deze zijn te verkrijgen bij Hip&Hap, als setje van vier vrolijke Babycups. Deze bekertjes zijn extra klein, zodat ze heel geschikt zijn voor babyhandjes en babymondjes. Ook stimuleren de Babycups de kaakontwikkeling en worden ze aangeraden door tandartsen. Soms wordt de Babycup al gebruikt als je baby net geboren is, voor cup feeding. In kleine slokjes krijgt je baby dan de melk binnen, als drinken uit een fles of borst nog niet mogelijk is. Tenslotte is de Babycup BPA- en ftalaat vrij. Dit bekertje is natuurlijk niet antilek, dus het is wel belangrijk dat je je baby, dreumes of peuter helpt als hij uit dit bekertje drinkt. Anders wordt het natuurlijk wel een waterballet in huis ;)

 

Difrax oefenbeker

Vanaf 6 maanden kun je beginnen met deze leuke Difrax oefenbeker. Zo leert je baby gemakkelijk te leren drinken uit een echte beker. De oefenbeker stimuleert de juiste drinkhouding, doordat het hoofdje in de juiste houding blijft. Deze handige oefenbekertjes zijn BPA-vrij. Heel veilig voor je kindje dus! Tenslotte is Difrax bij het ontwikkelen van deze bekertjes geadviseerd door logopedisten. Wat wijzelf zo leuk vinden aan dit bekertje, is dat het aan de neuskant een opening heeft, waardoor je kleintje niet het bekertje tegen de neus aan krijgt en met z'n hoofdje naar achteren gaat. Wat wel een nadeel is (net als bij de Babycup), is dat het niet antilek is.

 

 

De NUK Magic Cup

Vanaf 8 maanden is de NUK Magic Cup een hele fijne beker. Deze beker is anti-lek, erg fijn! De beker kan je kindje rondom gebruiken om uit te drinken, net als een gewone beker. We hebben de Magic Cup in drie vrolijke designs. Uiteraard is de Magic Cup lekvrij, door deze unieke drinkrand. Ook zijn ze BPA-vrij. We krijgen veel positieve reviews over deze fijne beker, omdat 'ie echt lekvrij is, tegen een stootje kan en heel goed bevalt bij hun kindje.

 

Difrax anti-lek beker met zachte tuit en anti-lek rietjesbeker

Vanaf ongeveer 6 maanden kun je beginnen met deze leuke Difrax anti-lek beker met zachte tuit. Deze beker heeft twee standen, die je als ouder zelf kunt instellen. Zo kun je zelf bepalen met welke drinksnelheid je kindje drinkt. Handig! De beker heeft afneembare handvatten. Een unieke en gepatenteerde antilekbeker, die BPA-vrij is en ook ergonomisch. Een hele fijne drinkfkes, die absoluut tegen een stootje kan.

Vanaf ongeveer 12 maanden kan je kindje de handige anti-lek rietjesbeker van Difrax gaan gebruiken. De drinkbeker heeft een zacht rietje met een speciaal geïntegreerd antilek systeem. Een unieke en gepatenteerde rietjesbeker! Uiteraard is deze handige rietjesbeker BPA-vrij. Ook deze fijne Difrax beker kan tegen een stootje.

 

De NUK Flexi Cup drinkbeker met rietje

Mocht je nog op zoek zijn naar een handige rietjesbeker, dan is de Flexi Cup van NUK een goede keus! Zelf hebben wij deze beker twee jaar gebruikt voor onze zoon en deze beker is écht anti-lek! Ons zoontje dronk er vanaf het begin af aan al goed uit. Ook is de beker héél vaak gevallen, dus hij kan zeker tegen een stootje! NUK adviseert deze beker aan kinderen vanaf 2 jaar. Maar vaak is deze drinkbeker met rietje al wel eerder te gebruiken. Het rietje is lekvrij en de beker is hygiënisch af te sluiten. De beker is heel licht en ideaal voor de jonge drinker. 

 

JJ Rabbit cuppies biologische drinkbekertjes

Ieder kindje zal met plezier leren drinken uit de JJ Rabbit cuppies. Onderin het bekertje zit een verborgen vriendje die te voorschijn komt als je kindje de beker bijna leeg heeft. Dit maakt het drinken natuurlijk extra leuk! De bekertjes zijn gemaakt van bioplastic. Dit is afkomstig van planten. Ook zijn deze leuke cuppies BPA, PVC- en ftalaatvrij. Extra veilig en biologisch dus!

Je kunt ook een cuppie bestellen met een complete set van JJ Rabbit. Je krijgt dan: Een cuppie, bestek, een placemat, een bordje en een slabbetje. Een compleet biologisch kinderservies!

In de webshop merken we dat er steeds meer ouders op zoek gaan naar biologische, duurzame en natuurlijke producten voor hun kinderen. Bewuste keuzes, voor veiligheid voor je kind, Fair Trade en meewerken aan een beter milieu. Daar hebben wij op ingespeeld, door een Natuurlijke Babyproducten pagina aan te maken. Hier staan alle duurzame producten en producten die gemaakt zijn van producten uit de natuur, bij elkaar.

 

 

Pakjeshouders

Van de merken ISI Mini en Difrax hebben wij handige pakjeshouders. Met een pakjeshouder kan je kindje niet meer in het pakje knijpen. Zo voorkom je dat het drinken uit het pakje spuit. Je klikt het pakje vast in de houder, dus hij valt er ook niet zomaar uit. Erg handig dus!

Wij hebben zelf drie kinderen en af en toe kregen ze een pakje drinken. Toen ze nog wat jonger waren, was knijpen in deze pakjes natuurlijk erg leuk! Het drinken spoot eruit. Met een drinkpakjeshouder hebben we dit gelukkig weten te voorkomen. Elk een eigen kleurtje en drinken werd een groot succes!

 

 

Conclusie

Antwoord geven op de vraag boven de blog, welke drinkbeker of oefenbeker handig is voor je kindje, kunnen wij helaas niet voor je doen. Dat is natuurlijk heel persoonlijk! Wil je je kindje vanaf het begin af aan al laten wennen aan drinken uit een gewone beker, dan kun je natuurlijk beginnen met de Babycup en daarna de Difrax oefenbeker en JJ Rabbit cuppies aanbieden. Zo kan je kindje de tuitbekers en rietjesbekers overslaan en leert hij gelijk uit een gewone beker te drinken, net als papa en mama. Het nadeel is wel, dat de bekers open zijn, en dus moet je je kindje altijd begeleiden bij het drinken.

Maar vind je het toch fijn als je kindje een eigen drinkfles heeft, die hij zelf kan vasthouden, dan zijn de NUK Magic Cups, de NUK Flexi Cups, de Difrax rietjesbekers, de Difrax bekers met zachte tuit en de NUK Bidonfles een prima oplossing! Allemaal anti-lek drinkbekers, die je kindje zelf kan vasthouden en waarmee hij geen drinken kan morsen.

 

Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

 

Heb je ervaring met één van deze bekers, of heb je juist goede ervaringen met een andere beker voor je kindje? Laat het dan gerust weten. Wie weet kunnen we die ook toevoegen op onze webshop!

Bekijk hier alle drinkbekers en oefenbekers.

 

Groetjes,

 

Hip&Hap

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »