Boxmatrassen en boxkleden

Boxmatrassen en boxkleden

Boxkleden en boxmatrassen

Bij een baby box hoort natuurlijk ook een boxkleed en/of boxmatras. Je baby moet wel lekker comfortabel in de box kunnen. Bij online babywinkel Hip&Hap hebben we veel verschillende boxkleden en boxmatrassen van onder andere Bopita en Jollein.

Boxkleed of boxmatras?

Wanneer je een baby box koopt kom je ook meteen voor de keuze te staan, ga je voor een boxkleed, of een boxmatras, of voor beide? Voor iedere keuze valt wel wat te zeggen, maar om je toch een beetje te helpen zullen we de voordelen en nadelen van de opties geven.

Alleen een boxmatras

Het voordeel van een boxmatras is dat hij dikker is en dus comfortabeler voor je baby. Ook blijft hij beter in de box liggen en gaat dus niet schuiven of dubbelvouwen wanneer je baby wat meer gaat bewegen. Je kunt dus er voor kiezen om alleen voor een boxmatras te gaan.

Het nadeel is dat ze niet in de wasmachine kunnen en je dus eigenlijk moet voorkomen dat ze vies worden. Dat is nog best lastig met een baby. 

Alleen een boxkleed

Het voordeel van boxkleden is dat je ze in veel verschillende kleuren en motieven kunt krijgen. je kunt bijna eindeloos afwisselen. Ze kunnen meestal gewoon in de wasmachine en je neemt ze ook makkelijk ergens mee naar toe. Zo kun je het boxkleed ook als speelkleed gebruiken in huis of in de tuin. 

Het nadeel van alleen een boxkleed is dat ze vaak net wat te dun zijn en dus minder comfortabel voor je baby. Dit kun je oplossen door twee boxkleden te gebruiken of een extra dik boxkleed te kiezen. Daarnaast is het ook handig om gelijk voor twee boxkleden te gaan. Als er dan één in de wasmachine hebt, dan kun je de andere in de box gebruiken.

Boxkleed en boxmatras

Het voordeel van de combinatie boxkleed en boxmatras is allereerst natuurlijk het comfort voor je baby. Je kunt dan zelf ook kiezen voor een dunner, dus goedkoper boxkleed. Het boxmatras geeft al voldoende comfort. Het boxmatras wordt ook beschermd door het boxkleed. Dus als je baby een keer spuugt of morst dan komt het niet in het matras. 

Het nadeel is dat je ook met deze combinatie het beste voor twee boxkleden kunt gaan. Zo heb je altijd een reserve als er bijvoorbeeld één in de wasmachine moet. 

Mocht je nog vragen hebben, of meer informatie over de boxkleden en/of boxmatrassen willen, neem dan gerust contact met ons op.