Maak reizen met de auto aangenamer en leuker voor zowel jou als voor je baby, peuter en/of kleuter

Maak reizen met de auto aangenamer en leuker voor zowel jou als voor je baby, peuter en/of kleuter

In deze blog gaan we het hebben over een aantal handige producten, die het reizen met de auto een stuk leuker maken voor zowel jou als je baby, dreumes, peuter en/of kleuter. Bij Hip&Hap hebben we hier ook een aparte categorie voor aangemaakt, vol met allemaal leuke en handige baby- peuter- en kleuterspullen die ideaal zijn voor in de auto.
Ga je regelmatig gezellig met je kind(eren) eropuit met de auto? Lees dan vooral verder.

Vakantie
 

De zomervakantie is al een aantal weken in volle gang. In het zuiden van het land zijn ze al over de helft, terwijl ze in het noorden nog niet eens op de helft zijn. Toch heeft iedereen op dit moment nog zomervakantie. Dat is de tijd om er lekker met zijn allen op uit te gaan. Op vakantie, dagjes weg naar attractieparken, naar het strand, een heerlijke boswandeling of gewoon lekker toeren door ons mooie land.
 

Reizen met de auto


Dagjes weg betekent vaak ook reizen met de auto. Dit is voor kleine kinderen voor even wel leuk, maar ze raken bij de wat langere ritten al snel verveeld. Dat wil je als ouder natuurlijk voorkomen, want we weten allemaal waar dat toe kan leiden. Helemaal als je meerdere kinderen achterin hebt zitten. Hiervoor heeft online babywinkel www.hiphap.nl een leuke categorie met allemaal handige producten voor onderweg. Zowel voor baby’s, dreumes, peuters en kleuters. Zo kan je kleine zich ook bij langere ritten beter vermaken en heb je als ouder minder stress tijdens het rijden. Zo kun je je beter concentreren op de weg. Leuk voor de kinderen en veiliger voor de bestuurder dus.
 

Onderweg in de auto met een baby en/of een dreumes
 

Een baby zal vaak in de auto gaan slapen. De houding in de babystoel en de lichte bewegingen zullen er voor zorgen dat je baby zo in dromenland is. Om de baby te vermaken wanneer de baby wakker is, hebben we bij Hip&Hap een aantal leuke babyspeeltjes.

Sophie de Giraf zonnescherm 

Met de Sophie de Giraf zonneschermen met activiteitenboog vang je twee vliegen in een klap. Ze beschermen je baby tegen de vaak felle zon en er zitten allemaal leuke activiteiten op. Op de zonneschermen staat een mooie afbeelding van Sophie met daarnaast een afneembaar spiegeltje en een activiteitenboog. Aan deze boog zitten drie leuke speeltjes die je baby kan ontdekken namelijk:

- Kiwi de vogel, met knisperende vleugels
- Sophie de Giraf, met een zacht melodietje waar je baby lekker rustig van wordt
- Lazare de kat, met een rinkelbelletje.
 

Het leuke van deze babyspeeltjes is, dat je ze er eenvoudig af kunt halen en vervolgens overal aan vast kunt maken. Zo kan je baby ze overal mee naartoe nemen.

De zonneschermen zitten natuurlijk voor het raam en wanneer je baby nog in een babyautostoeltje zit, kan hij of zij er natuurlijk wat moeilijk bij. Voor deze allerkleinsten hebben we de leuke autostoelspeeltjes van Bright Starts en van Mama’s and Papa’s. Deze autospeeltjes passen op ieder soort babyautostoel en er zitten verschillende leuke speeltjes aan.

 yookidoo rammelaars

Ook hebben we nog de vier schattige rammelaars van Yookidoo. Deze rammelaars kun je eenvoudig aan het autostoeltje bevestigen en zo heeft je baby zijn vertrouwde rammelaar altijd bij zich. Of het nieuwe babyspeelgoed van Fun Flex. Dit speelgoed is nieuw in Nederland en heeft al verschillende prijzen gewonnen, voor onder andere leukste babyspeelgoed. Ze zijn verkrijgbaar in vier verschillende modellen namelijk:


Frog mirror set, een kikker met een spiegeltje
Dancing crab set, een krabbetje met die gaat bewegen en muziek maakt
Musical rattle set, een bloemetje met knisperende blaadjes en balletjes in het midden
Multiflexset, met het krabbetje en bloemetje en een dubbele adapter
 

Met de bevestigingsadapter kun je Fun Flex echt overal aan bevestigen, van de kinderwagen tot de autostoel. Ook kun je ze eenvoudig van de adapter afhalen, zodat je baby het speelgoed in de hand kan hebben. 

yookidoo speelkleed 

We hebben sinds kort ook een mobiel buikspeelkleed van Yookidoo bij Hip&Hap. Niet echt geschikt om in de auto mee te spelen, maar wel als je bijvoorbeeld op vakantie gaat of op visite. Daarom mag dit speelkleed niet in dit lijstje ontbreken. Dit gymotion tummy time babyspeelkleed rol je op tot een compacte draagtas en er zit een handvat aan om hem mee te nemen. 

Ondanks zijn compacte formaat levert hij niks in op speelplezier. Er zitten leuke speeltjes op, die heen en weer bewegen en geluid maken. Ook zit er een heerlijk zacht kussentje bij waar je baby op kan liggen.
 

In de auto met een peuter en/of kleuter
 

Toen je kindje nog een baby was, sliep hij of zij nog veel tijdens het autorijden. Op momenten dat ze wel wakker waren, was het niet moeilijk ze te vermaken met het eerdergenoemde speelgoed. Voor peuters en kleuters is dit natuurlijk een ander verhaal. Wanneer wij met onze kleuters op pad gingen, konden de wat langere ritten al snel leiden tot onderlinge irritaties. Ze begonnen zich al snel te vervelen, want op de achterbank is de ruimte natuurlijk beperkt. Een boekje lezen is even leuk en met een pop op schoot spelen ook, maar al snel willen ze weer wat anders. Vaak gingen we dan liedjes zingen of simpele spelletjes doen zoals ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is…..’

Dat zijn natuurlijk al leuke manieren om de rit wat leuker te maken, maar als je bijvoorbeeld 3 uur in de auto moet zitten, dan begint dat ook al snel te vervelen. Met dit nog vers in het achterhoofd zijn we op zoek gegaan naar handige producten om het toch wat leuker te maken voor kinderen in de auto.

a3 baby & kids auto 

Zo kwamen we de A3 baby & kids travel tray tegen. Dit is een superhandig tafeltje die je kindje op schoot kan hebben. Hierop kan hij/zij bijvoorbeeld lekker kleuren, knutselen, een spelletje doen en eten en drinken. Allemaal dingen die je kindje normaal niet kan doen op de achterbank.
 

Een ander leuk product is de A3 Baby & Kids organiser en Tablethouder. Dit is een organiser die je aan de bestuurder- of bijrijderstoel kan hangen. De organiser heeft vijf opbergvakken voor speelgoed. Ook zit er een tabletvenster in, waar je een tablet in kunt stoppen en je kindje vervolgens filmpjes op kan kijken of spelletjes op kan doen. Met deze organiser van A3 kun je dus veel speelgoed meenemen, zonder dat het overal in de auto komt te liggen. Mocht je kindje dorst krijgen, dan kan hij zo bij zijn fles dankzij de speciale fleshouder. 

Stilzitten is vaak ook lastig op deze leeftijd en al helemaal achterin een auto waar je ook nog gordels om moet. Je kindje ziet deze gordels eerder als obstakel dan als veiligheid en zal zich er dus al snel uit wurmen. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden, maar dat zien ze natuurlijk nog niet in. Klinkt dit voor jullie net zo herkenbaar als voor ons? Dan is de Seat belt clip van A3 ook de oplossing voor jullie!
 

De clip bevestig je heel eenvoudig aan beide gordels van de autostoel en click je vervolgens vast. Je kindje kan niet meer de gordels af doen en de drukknop van de clip krijgt hij zelf niet los. In geval van nood maak je als ouder de clip zo los met de drukknop. Voor ons was deze clip echt een uitkomst.
 

Naarmate je peuter groter wordt, begint hij of zij ook met zijn voetjes tegen de stoel voor zich te drukken en te trappen. Nou kunnen de stoelen wel wat hebben, maar ze kunnen er wel heel vies van worden. Helemaal als je een dag naar het bos bent geweest, of wanneer het regenachtig is. Voor die situaties hebben we de kickmats. Deze matten hang je eenvoudig aan de hoofdsteun van de stoelen en houden dan de achterkant van de stoelen mooi schoon.  Zo kan je peuter vrij met zijn benen bewegen en hoef je je niet meer druk te maken om vieze stoelen.
 

Zo hebben we ook nog autostoelbeschermers voor de achterbank. Kinderen op de achterbank betekent vaak ook vieze banken door het knoeien met eten en drinken. Met deze autostoel beschermers wordt je achterbank niet meer vies. We hebben twee uitvoeringen: De standaard en de deluxe. Bij de deluxe versie zit er aan de voorkant ook nog een opbergvakje voor bijvoorbeeld speelgoed.
 

Meer handige spullen voor onderweg met de auto
 

Dit was een kleine greep uit ons assortiment baby- en kinderproducten voor onderweg. In onze webshop onder de categorie onderweg vind je nog meer leuke en hippe baby- en kinderproducten voor onderweg, om het reizen leuker en aangenamer te maken voor iedereen. Naast babyproducten voor in de auto, hebben we ook hippe en leuke babyproducten voor het wandelen.
 

Heb je zelf nog tips of ken je nog andere handige producten voor onderweg, laat het ons en anderen dan weten door hieronder te reageren!
 

Bedankt voor het lezen en tot een volgende blog.
 

Groetjes Hip&Hap

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »