Fopspenen van NUK, Difrax en Dr. Brown's

Fopspenen van NUK, Difrax en Dr. Brown's

Fopspeen

Bij Hip&Hap kun je ook terecht voor een ruime keus fopspenen. We hebben spenen van Difrax, Nuk en DR Brown's voor de verschillende fasen van je baby. Zo hebben we onder andere de prematuur speen van NUK en Difrax, speciaal voor te vroeg geboren baby's.

Vanaf wanneer een speen gebruiken?

Een fopspeen kun je in theorie meteen vanaf de geboorte gebruiken, maar dit is niet altijd aan te raden. Vooral niet wanneer je borstvoeding geeft. Als je borstvoeding geeft kun je het beste pas een fopspeen gaan gebruiken, wanneer de borstvoeding goed op gang gekomen is. 

Welke fopspeen is het beste voor je baby?

Een fopspeen wordt gebruikt voor de zuigbehoefte van je baby. Je baby wordt er rustig van en het helpt ook bij het troosten. Er zijn dan ook verschillende merken spenen voor de verschillende leeftijden van je baby.  Bij Hip&Hap hebben we vooral de dental spenen. Dit zijn spenen met een gebogen zuiggedeelte, die tegen tegen het gehemelte aan komt. Dit zorgt voor een goede stimulering van de tong- en kaakspieren. 

Je zult een speen vooral uitzoeken op het uiterlijk. Er zijn allemaal verschillende kleuren en printen op het schild verkrijgbaar. Ook verschillen de modellen van het schild per merk. Zo heeft de Difrax speen een schild in de vorm van een vlinder. Door deze vorm past de speen beter op het gezichtje van je baby en met de uitsparing voor de neus zorgt hij ervoor dat je baby vrij kan blijven ademen.

De Dr Brown's speen heeft een zuigvrij luchtkanaal. Die zorgt ervoor dat je baby minder hard hoeft te zuigen, waardoor de druk op het gehemelte vermindert. 
De NUK fopspeen is voorzien van een soft channel die de speen extra zacht maakt. 

Zo heeft ieder merk zijn unieke eigenschappen en komt het vooral op de voorkeur van je baby aan. De ene baby vindt de Dr Brown's speen het fijnst terwijl een andere baby liever de NUK of Difrax fopspeen gebruikt. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze BPA vrij en veilig voor je baby zijn.

Heb je meer informatie nodig, of wil je graag advies over de verschillende spenen en welke speen je het beste kunt gebruiken voor je baby? Neem dan gerust contact met ons op.