Zindelijkheidstraining - je kindje zindelijk maken

Zindelijkheidstraining - je kindje zindelijk maken

Zindelijk worden

Het is zover: Je gaat bezig met de zindelijkheidstraining van je kindje! De luier gaat uit en je gaat proberen je kind zindelijk te maken.

Heb je er al over nagedacht hoe je dit gaat aanpakken? Misschien gaat je kindje al vaak met je mee naar de wc en heeft hij al door wat de bedoeling is. Vaak is dit de eerste stap. Je kindje wordt bekend met de wc en wat daar gebeurt.

 

Potjestraining

Als je gaat beginnen met de zindelijkheid van je kindje, begin je vaak met het kopen van een potje. Extra leuk om dit samen met je kind uit te zoeken en te kopen! Of je verrast je kind met een prachtig potje van bijvoorbeeld Minnie Mouse of Cars. Hoe leuk is dat? Beide zijn deze van het merk Keeeper, en te bestellen bij Hip&Hap.

Ook hebben we iets hogere kinderpotjes in het assortiment, van het merk KEES.

En ben je vaak onderweg? Denk dan eens aan de leuke My Carry Potty kinderpotjes. Compact en ideaal voor dagjes weg of als je op vakantie gaat. Dit is een lichtgewicht, waterdicht potje.

 

Plassen op de wc

Na de potjestraining komt de volgende stap: plassen op de wc! Vaak vinden kinderen het niet prettig om gelijk op de grote wc te zitten. Dan is een brilverkleiner (toilettrainer) een goede uitkomst! Deze plaats je boven op de wc bril, of eronder, zodat je kindje comfortabeler zit. Ook krijg je bij deze verkleiner een bijpassend opstapje. Zo kan je kindje zelf op de wc komen! Ook deze hebben we van het merk Keeeper.

Voor onderweg hebben wij de leuke Mommy's Helper Cushie Traveler WC bril verkleiner. Een compacte brilverkleiner, die je gemakkelijk meeneemt als je een dagje weg of op reis gaat. Dit is een kussentje, met een bijpassend tasje. 

 

Bedplassen

’s Nachts zindelijk worden komt vaak een paar maanden of zelfs een jaar of jaren later. Je kindje ligt lekker te slapen en dan is het vaak nog erg lastig om wakker te worden voor een plasje. Om te voorkomen dat het matras van je kind nat wordt, dan kun je ook nog denken aan een waterdichte matrasbeschermer. Zo bescherm je het matras tegen urine. Deze hebben wij van het merk ABZ en Candide.

 

Mocht je nog vragen hebben, of meer informatie over één van onze producten willen, neem dan gerust contact met ons op.