Samen slapen met je baby, wij leggen je uit waarom dit zo fijn en goed is!

Samen slapen met je baby, wij leggen je uit waarom dit zo fijn en goed is!

Hip&Hap legt je uit, waarom samen slapen met je baby een héél goed idee is.

Stel je dit eens voor....

Je ligt lekker geïnstalleerd, nu is eindelijk tijd om lekker te gaan slapen. Nog voor je hoofd het kussen raakt hoor je de eerste huilgeluidjes uit de kamer naast je. Je kindje is weer wakker, of misschien nooit helemaal goed gaan slapen. Herkenbaar? Ik denk dat elke moeder zich hier een voorstelling bij kan maken.
Maar hoe zorg je nu eigenlijk dat je dit ritueel niet duizend keer op een nacht hoeft te herhalen en je misschien zelfs een paar uurtjes achter elkaar kunt slapen? Daar gaan we het in deze blog over hebben.

 

 

Heel vroeger en nu nog steeds...

in veel culturen, sliepen vrouwen eigenlijk altijd met het kindje bij zich in de buurt. Dit wil zeggen, dicht tegen de moeder aan of in ieder geval dicht bij waar de moeder ligt. Een pasgeboren baby heeft namelijk regelmatig (borst) voeding nodig en warmte van de moeder om zich te kunnen ontwikkelen.

 


Pas later

(ook toen de bevalling in het ziekenhuis normaler werd), werden moeders vaak al snel na de bevalling van het kindje gescheiden omdat deze op een aparte afdeling moest worden nagekeken. Dit werd langzaam heel normaal en werd na thuiskomt voortgezet.

 


Wetenschappelijk onderzoek toont echter aan...

dat er wel degelijk een verband is tussen een goed slaappatroon en co-slapen met je kindje en verminderde risico’s op bijvoorbeeld wiegendood. Zo worden baby’s tijdens co-slapen vaker kort wakker en slapen ze minder diep (wiegendood wordt vaker gezien bij kindjes die de nacht door gaan slapen). Tijdens observaties zagen onderzoekers ook dat moeders vaker controleren of de dekentjes nog goed liggen en of alles nog in orde is met hun kindje.


Verder komt uit de onderzoeken naar voren dat de frequentie van borstvoeding toe neemt, maar de duur korter wordt. Het slaapritme van de moeder neemt hierdoor hetzelfde patroon aan als haar kindje, wat de slaap weer bevordert. De moeders gaven aan niet het gevoel te hebben slaap te missen ondanks het vaker wakker worden van hun kindje, 84% gaf zelfs aan een goede nachtrust te ervaren tijdens het co-slapen tegenover 64% die apart van hun kindje sliepen.

 


Het kan dus een enorme uitkomst zijn om samen met je kindje te gaan slapen.

Die eerste maanden zijn zo intensief dat een zorg minder natuurlijk van harte welkom is. Gelukkig bieden we in onze webshop verschillende co-slapers aan, namelijk:

 

 

 

De Babybay MINI is het voordeligste bedje uit de BabyBay serie: De babybay MINI is identiek aan de MIDI, maar dan in onbehandeld berkenhout. De Babybay MIDI is een praktische co-sleeper, die voordelig geprijsd is en nog vele uitbreidingsmogelijkheden heeft. Het bedje is van massief beukenhout gemaakt en afgewerkt met een blanke lak.

 

De Babybay original co-slaper is het meest innovatieve bedje voor pasgeborenen. Verkrijgbaar in zeven verschillende uitvoeringen.

 

In de Babybay-maxi ligt je kleintje of zelfs je tweeling op een ruime manier héél dichtbij!

De Babybay Maxi co-slaper is net als de original het meest innovatieve bedje voor pasgeborenen. Echter is het grootste verschil tussen de maxi en de original, dat het maxi bedje een slag groter is opzichte van de original. Ook deze constructie is gepatenteerd.

Met de Babybay-maxi willen wij, wanneer je bijvoorbeeld zeker weet dat je lang zult voeden of een tweeling verwacht, een alternatief bieden voor de original.

In principe is de maxi net zo uitgebreid als het original bedje (extra matrassen, alle houtuitvoeringen) alleen is het niet mogelijk om te bouwen naar een kinderstoel en is de standaard matrasset alleen verkrijgbaar in wit. Met de maxi haalt u dus het grote alternatief in huis!

 

Deze co-slaper is ideaal voor naast jouw boxspring bed. Hoger dan de overige modellen, waardoor het beter geschikt is bij een boxspring. Het bedje is 96,5 cm hoog en heeft verder de afmetingen van de babybay MAXI.

 

 

Accessoires:

Niet alleen kun je bij ons je Babybay aanschuifbedje bestellen, maar ook kun je natuurlijk allerlei fijne accessoires voordelig mee bestellen. Denk hierbij aan:

 

 • Matras
 • Overtrekken
 • Bevestigingsset voor aan je eigen bed
 • Sluithekje
 • Wieltjes
 • Verlengstuk met matrasdeel
 • Sluithekje beveiliging
 • Nestslang
 • Slaapzakjes
 • Organizers
 • Babynestjes
 • Sluiers en sluierhouder

 

Bestel je bij Hip&Hap je Babybay co-slaper? Dan ontvang je van ons 10% korting op je aanschuifbedje, met de kortingscode BB10.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »