Mama Musthaves (deel 1)

Mama Musthaves, artikelen die écht handig zijn voor jou en je baby.

Hoe het allemaal begon....

 

Het is alweer ruim zeven jaar geleden dat ik erachter kwam dat ik zwanger was (van een tweeling nog wel!). Zeker toen het een dubbele verrassing bleek te zijn, wist ik: Dat wordt shoppen! Babywinkel in, babywinkel uit… En de checklist voor de bevalling en de babyuitzet braaf in de hand.

                       In de afgelopen jaren ben ik heel wat producten tegengekomen waarvan ik dacht: “Goh! Bestaat dit ook al? Wat handig!” Zeker sinds ik de webshop Hip&Hap heb overgenomen, kom ik het ene na het andere product tegen waarvan ik nu denk:  “Waarom was dit er 6 jaar geleden nog niet?”

                       Bijvoorbeeld de melkpoederdoosjes… Die heb ik drie jaar geleden pas in de winkels zien liggen (bij zwangerschap nummer twee). Waren die er 6 jaar geleden nog niet? Of keek ik er toen straal over heen? Wat een gezeul was dat, toen ik telkens met twéé dozen melkpoeder overal op visite moest, want ja, elke dochter had haar eigen voeding. En een dikke luiertas erbij. Plus twéé baby’s in twéé maxi cosi’s. Het zweet brak me soms uit.

 

Voor Hip&Hap vind ik het leuk om echt op zoek te gaan naar producten die handig zijn voor de (aanstaande) moeders en vaders. Producten waarbij ikzelf denk: “Die wil ik zelf ook wel graag hebben.” Of “Dat product had ik zes jaar geleden willen hebben, toen ik zelf nog baby’s had”. Zo kwam ik bijvoorbeeld begin dit jaar de Cocobelt en de Baby Shower Glove bij toeval tegen.

 

                  De Cocobelt leek me ideaal, aangezien het tillen van de Maxi Cosi me behoorlijk op ging breken toen mijn tweeling zwaarder werd. Gelukkig is inmiddels de Cocobelt uitgevonden. Je klikt de Cocobelt eenvoudig vast aan de autostoel en je draagt deze vervolgens veilig en comfortabel als een tas over je schouder. Hij kost €19,95 of €24,95 in de webshop. Het kost wat, maar als het je zoveel pijn bespaart, heb je het er misschien wel voor over :)

Mijn vriend en ik douchten de tweeling af en toe achter elkaar aan. Toch vonden we het beide best een uitdaging, zo’n kleintje op de arm, ingezeept en al. Dat in combinatie met huid op huid contact maakte het soms wel spannend. Toen ik de Baby Shower Glove tegenkwam kreeg ik wederom de gedachte: “Waarom was deze er 6 jaar geleden nog niet?” Dus gelijk contact gelegd met de leverancier. De glove is verkrijgbaar voor €13,95 in vier vrolijke kleuren.

De meeste moeders herkennen het wel: voordat je de deur uit gaat, wordt de luiertas volgestopt met allerlei spullen. Luiers, luierdoekjes, spuugdoekjes, reservekleding, voeding, een fles… Noem maar op. Wat ikzelf één van de leukste producten vind in de webshop, is de luiertasorganizer. De organizer is verkrijgbaar in drie kleuren en deze is echt ideaal. Echt weer een product waarvan ik denk:  “Die had ik moeten hebben toen mijn tweeling nog in de luiers zat”. Alles heerlijk overzichtelijk in je (luier)tas, nooit meer een rommeltje.

Ik vind het ook erg leuk om te zien dat deze goed verkoopt en dat ik regelmatig positieve reacties krijg van klanten (bekenden of onbekenden) hoe blij ze zijn met de organizer. Bovendien biedt Hip&Hap deze ook spotgoedkoop aan, voor slechts €4,50 (maat S en M) en €5,50 (maat L). Mocht je het zonde vinden om een luiertas aan te schaffen, dan kun je ook je eigen tas, of een goedkope tas, ombouwen tot een overzichtelijke luiertas.  Wat je misschien leuk vindt om te lezen, zijn de reviews van de Hip&Hap klanten over de organizer. Lees ze hier.

 

 

 

 

Wat ik ook zo’n leuk product vind, zijn de portiepotjes van Brother Max. De potjes zien er vrolijk en hip uit. Ze zijn aaneengeschakeld en je vriest ze gemakkelijk in. De potjes zijn eenvoudig te vullen en te legen. Ook handig om rechtstreeks eten uit te geven. Wat ik zelf een hele geruststelling vind, is dat ze geen BPA, pvc en ftalaten bevatten. Tenslotte zijn ze geschikt voor de magnetron, sterilisator en de vaatwasser. Leuk ook om te lezen wat een klant erover schrijft in een review: “ Is ideaal om het te kunnen invriezen. Nu één keer gebruikt alle vier. En jammer dat ik er maar vier heb. Ben nog beetje aan het uitproberen, maar werkt stukken makkelijker dan andere potjes. “ De portiepotjes kosten €12,95 voor een setje van 4.

 

                    

Deze blog wil ik graag afsluiten met de Milestone kaarten. Toen ikzelf zwanger was, was ik helemaal niet op de hoogte van het bestaan van deze vrolijke kaarten. Ook toen de kinderen alle drie geboren waren niet. Ik maakte toen zelf foto’s van mijn zwangere buik en natuurlijk later van de baby’s. Dat was het. Vorig jaar kwam ik deze leuke kaarten tegen. Vrolijke kaarten, voor alle mijlpalen. Inmiddels heeft Hip&Hap de volgende Milestone kaarten in het assortiment:

  • * Een set kaarten voor tijdens je zwangerschap
  • * Een set voor je baby (0-1 jaar)
  • * Een set voor je kind (1-4 jaar)
  • * Een set voor je tweeling
  • * Een set Mini Cards, om leuke uitspraken op vast te leggen

De Milestone kaarten varieren in prijs. Van €14,95 tot €22,50

 

 

Leuk dat je mijn blog Mama Musthaves deel 1 hebt gelezen. Binnenkort volgt deel 2, met nieuwe Musthaves!

Reacties

  1. Hanneke Hanneke

    Ik zie sowieso heel veel tweelingproducten op je site die ik wel had willen hebben toen mijn tweeling net geboren waren. Helaas was er 7,5 jaar geleden nog maar erg weinig voor tweelingmoeders en dan moest je ook nog eens heel goed zoeken. Handig dat jij ze wel verkoopt :)

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »